Civil pénzek: Lázárék megállapodhattak Svájccal

Sikerült megállapodnia a Miniszterelnökségnek Svájccal, így újraindulhat a Svájci Civil Alap pénzeinek magyar civil szervezeteknek történő utalása: ám a pénzeket ezentúl nem az Ökotárs Alapítvány által irányított társulás kezeli majd, hanem a Széchenyi Programirodán keresztül folyósítják a pénzeket.

A program nem változik, a civil konzorcium (az Ökotárs, a Demokratikus Jogok Fejlesztéséért, az Autonómia és a Kárpátok alapítványok) továbbra is nyomon követi a programokat, a sikeres pályázatok pedig megkapják a pénzüket, amelyek kifizetése öthónapos csúszásban van.

Mint arról beszámoltunk, decemberben a Lázár János vezette Miniszterelnökség újabb vizsgálatot kezdeményezett a svájci pénzeket kezelő konzorciumnál, és bár Svájc nem látta jelét annak, hogy az Ökotárs rosszul kezelte volna a pénzeket, leállították a kifizetéseket. A mostani alku december körül köttethetett a Miniszterelnökség és a Svájci Államszövetség között. (Hvg/Napi Gazdaság)

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.