Civil pénzek: Lázárék megállapodhattak Svájccal

politika
2014 december 30., 06:00
comments 166

Sikerült megállapodnia a Miniszterelnökségnek Svájccal, így újraindulhat a Svájci Civil Alap pénzeinek magyar civil szervezeteknek történő utalása: ám a pénzeket ezentúl nem az Ökotárs Alapítvány által irányított társulás kezeli majd, hanem a Széchenyi Programirodán keresztül folyósítják a pénzeket.

A program nem változik, a civil konzorcium (az Ökotárs, a Demokratikus Jogok Fejlesztéséért, az Autonómia és a Kárpátok alapítványok) továbbra is nyomon követi a programokat, a sikeres pályázatok pedig megkapják a pénzüket, amelyek kifizetése öthónapos csúszásban van.

Mint arról beszámoltunk, decemberben a Lázár János vezette Miniszterelnökség újabb vizsgálatot kezdeményezett a svájci pénzeket kezelő konzorciumnál, és bár Svájc nem látta jelét annak, hogy az Ökotárs rosszul kezelte volna a pénzeket, leállították a kifizetéseket. A mostani alku december körül köttethetett a Miniszterelnökség és a Svájci Államszövetség között. (Hvg/Napi Gazdaság)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt