Kaminski Fannihoz köthető sportegyesület segítségével is szereztek olcsón ingatlant a Belvárosban

Újabb mutyiszálat fejtett fel a Népszabadság az V. kerületi ingatlaneladások környékén. Az egyik értékes önkormányzati ingatlan egy olyan sportegyesület bérelte, amelynek  médiaigazgatója Kaminsky Fanni volt.

Kaminsky Habony Árpád egykori felesége, és most is a miniszterelnök sajtócsapatának meghatározó tagja, a kormányfő Facebook-oldalát szerkeszti.

Kaminsky és cégtársa, Buranits Ildikó ugyancsak WBPF Hungary Sportegyesületnek is dolgozott (médiaigazgatóként illetve főtitkárként), amikor az önkormányzattól az egyesület bérbe vette a Váci utca 10. alatti 280 négyzetméteres helyiséget.

A bérleti díjat nem határozták meg túl magasan, mindössze havi 172 ezer forintot fizetett a WBPF 2010 és 2011 között, amikor is áprilisban az önkormányzat eladósorba tette az ingatlant.

Júliusban már el is kelt, de nem a bérlő vette meg - akinek egyébként akár kedvezmény is járt volna emiatt -, hanem az R. A. Trade Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.

Kedvezmény azonban ennek a cégnek is járt az ingatlanvagyonra - kapaszkodjanak meg:

"Bár az önkormányzat a sétálóutcában 560 ezer forintos övezeti átlagárat határozott meg, az értékbecslés alapján az ingatlan eladási ára 157 millióról 95 millió forintra, majd a bérlőknek járó kedvezménnyel 66,5 millió forintra csökkent."

A Belváros ingatlaneladásaikor meglehetősen nagy engedményeket adott a szerencsés magánszemélyeknek, cégeknek: összesen négymilliárd forinttal kevesebb keresett az ingatlaneladásokon az általa meghatározott eredeti árhoz képest.

Részletek a Népszabadságban.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.