Már a fideszes Németh Zsolt is putyini retorikáról beszél

POLITIKA
2014 december 30., 16:05

A parlament külügyi bizottságának fideszes elnöke, a párt alapítótagja beszélt az Indexszel, és beszólt a kormánynak, többek között azt mondta:

  • Magyarország megítélése vitathatatlanul romlott, ott is (Közép-Európában), ahol az elmúlt négy évben kiálltak mellettünk.
  • „Az Amerikáról szóló hazai retorika vészesen kezd emlékeztetni a putyini retorikára. Gondolok azokra a kijelentésekre, miszerint Amerika legfőbb törekvése az, hogy megossza Európát és Oroszországot.”
photo_camera Németh Zsolt ott ült Orbán Viktor mellett a tusványosi beszéd alatt (Fotó: Beliczay László / MTI)

Németh az előző ciklusban Martonyival együtt a Külügyminisztérium parlamenti államtitkára volt, a harmadik Orbán-kormány új külpolitikájában már nem kapott szerepet.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.