Xu úr három tigrist megevett, 13 év börtönt kapott érte

Tbg
ÁLLAT
2014 december 30., 11:08
comments 37

Felsál, szűzpecsenye, dagadó - fogalmam sincs, hogy hívják ezeket az alkatrészeket a tigris esetében, de már tudom, kit fogok megkérdezni: Xu urat, aki 13 év börtönbüntetést kapott, amiért megvásárolt, majd megevett három tigrist.

Pénze volt rá, ingatlanértékesítésben utazott.

Xu úr imádta a tigriscsontot (hagyományos kínai gyógyszer egyébként), a grillezet tigrismancsot, grillhúst, félretette a tigrispéniszt, a véréből pedig alkoholos italt készíttetett, számolt be a Xinhua hírügynökség.

Egy 15 fős társasággal járt Kantonba vadászni, Leizhou városához közel. A társak 1-6,5 év közötti büntetéseket kaptak.

Xu mélyhűtőjében nemcsak tigrishúst, de kobrát és gekkókat is találtak. A védett állatok orvvadászatát elég súlyosan büntetik a nemzeti kincseire igen büszke Kínában (Leszámítva persze, ha a környezetszennyező, de tőkevonzó iparról van szó.)

Kínában alaposan megcsappant a tigrisek száma, százezer élt hajdanán, ma már csak háromezer példány van belőlük. (Xinhua/Straits Times/AFP)

Címlapkép: Hana, a jeruzsálemi állatkert szumátriai tigrise. (GIL COHEN MAGEN / AFP)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.