Ötven nőt vettek őrizetbe Iránban, mert túl kirívóan öltözködtek

külföld
2015 január 01., 07:46
comments 47

ShowImage

Teheráni források szerint az elmúlt héten több mint ötven nőt vitt be az erkölcsrendészet, mert nem az előírásoknak megfelelő öltözékben voltak az utcán. 1981 óta előírás az országban, hogy a nőknek minden testrészüket el kell takarni, kivéve a szemeket és a kezeket. A fiatalok közt most kezdett el terjedni a leggings, ami hamar a szigorú rendszer elleni lázadás szimbóluma lett, így nem csoda, hogy ugranak rá a hatóságok. A fogdára vitt nőket kényszerítik, hogy aláírjanak egy nyilatkozatot, hogy a jövőben nem viselik a kifogásolt ruhadarabot, és követik az iszlám hagyományait. (JerusalemPost)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.