Így fizet az adós: nem jön neki a lift

Tbg
a plázadás kora
2015 január 02., 07:27

Egy komlói elektroműszerész találmányával sikerül behajtani a rezsitartozásukkal elúszó toronyházi bérlőket Komlón: aki tartozik a rezsivel, annak nem jön a lift, amit mobiltelefonnal lehet üzemeltetni.

"főképp a felső szinteken lakók fizették be elmaradásukat, az alsó emeletek tartozást jegyző lakóit kevésbé lehetett jobb belátásra bírni azzal, hogy nem használhatják a liftet."

Ennek ellenére a találmány annyira bejött, hogy egyre másra érkeznek a megrendelések a technológiára. A Ifjúság Lakásfenntartó Szövetkezet kezelésében álló hét komlói, tízemeletes toronyházban szerelték be az okosliftet, de érkeznek megrendelések Pécsről is.

Pap Zoltán trükkje a következő: a lift hívórendszerébe egy mobiltelefont épített, amely hívásra indítja a liftet, de csak azokra a telefonszámokra reagál, akiknek tartozása nincs a ház felé.

A rezsit nem fizetők tartozását ugyanis a közös költségen keresztül azoknak kell kifizetni, akik nem tartoznak a közszolgáltatók felé, de szeretnék, ha a házban nem kapcsolnák ki a fűtést.

Budaházy György, a szövetkezet vezetője a lapnak elmondta, sokan azért sem fizetik ki tartozásukat, mert egyéb adósságuk (devizahitelek) miatt nem is hisznek abban, hogy az önkormányzati lakást hosszú távon meg tudnák tartani.

 

(Népszabadság)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.