Útdíj: fizetős lesz a határátkelés Röszkénél

gazdaság
2015 január 03., 10:12
comments 129

Reméltem, hogy megúszom a mai napot útdíjas hír nélkül, de sajnos nem. Bevallom, hogy nagyon untat a téma, és mivel az elején lemaradtam, már egyáltalán nem tudom követni, hogy akkor most hol ki mennyit és miért fizet. Mondjuk a reakciók alapján ezzel nem vagyok egyedül.

A Délmagyar riportja szerint a röszkei átkelő is matricaköteles, aki ezt elfelejti, azt megbírságolják. Azért vannak a megyében sokan, akik jobban járnak. Egyszer régen, még 2005-ben átkeltem a dzsibuti - eritreai szárazföldi határon a Vörös-tenger melletti sivatagban, és akkor ott, az első eritreai faluban be kellett fizetnem két dollárnyi útdíjat, ami elég groteszknek tűnt, különösképp, mivel egészen addig a sivatag homokjában vitt a teherautóbusz.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.