Beperli az ügyészt a fergusoni vádesküdtszék egyik tagja

külföld
2015 január 05., 21:07
comments 68

A vádesküdszék, mely felmentette Darren Wilson rendőrtisztet a 18 éves fekete Michael Brown szándékos meggyilkolásának vádja alól, 12 emberből áll, és mivel nekik titoktartási kötelezettségük van, nem beszélgetnek a fergusoni lövöldözés utáni nyomozásról. Ezt a csendet akarja megtörni egy névtelen esküdt, aki pert indított Missouri állam St. Louis megyéjének ügyésze ellen, amiért az nem megfelelően folytatta le az eljárást, és félretájékoztatta az esküdtszéket.

A perirat szerint az ügyész nem megfelelően mutatta be a bizonyítékokat az esküdtszéknek és a vonatkozó jogszabályokat is kuszán, zavarosan mutatták be. Az esküdt szerint az ügyészség mindvégig azt a látszatot keltette az esküdtszék előtt, hogy a lövöldözésben Michael Brown volt a bűnös, nem pedig a rendőrtiszt.

A névtelen esküdt szerint emellett a megyei ügyész az esküdtszék döntését követően sem tájékoztatta megfelelően a közvéleményt mikor arról beszélt, hogy az esküdtszék minden tagja egyetértett abban, hogy a Darren Wilson elleni vádelemelésnek nem lenne alapja. (al-Jazeera)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.