Blokádot szerveznek az útdíj ellen

POLITIKA
2015 január 05., 08:06

Az egész országot megbénító blokádot hirdetett az útdíjak ellen és a demokratikus Magyarországért Facebook-csoport. Március elsején akarják a főbb főútvonalakat és autópályákat lezárni tiltakozásul az új útdíjfizetési rendszer ellen. Eddig több mint háromezren jelezték, hogy részt vennének a megmozduláson.

photo_camera MTI Fotó: Kovács Attila

Az útzár egyik főszervezője Büki Zoltán, aki tavasszal még az Együtt-PM Nógrád megyei 2. számú választókerületének elnöke volt. Az Origonak elmondta, hogy azért a távoli időpont, mert

"egy országos blokádot lehetetlenség hamarabb megszervezni. Egyeztetni kell a rendőrséggel, mobilvécéket kell szerezni, élelmet, teát szervezni."

Büki szerint megkezdték az egyeztetéseket a taxiksokkal, a rendőrséggel, a fuvarosokkal is, a szervező szerint ha kell, akkor hetekig kint maradnak az utakon.

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.