Újabb mindenható szervezet jön létre: az Oktatási Hivatal

oktatás
2015 január 05., 07:39
comments 101

Megkezdte az EMMI, emberminisztérium a legnagyobb oktatási háttérintézmény létrehozásának előkészítését. Az eddig is létező

Oktatási Hivatalt

duzzasztják gigantikusra, feladatokat vesz át majd a Kliktől, az Oktatáskutató Intézettől és bekebelezheti az Educatio Kft.-t is. A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ ezentúl csak fenntartói feladatokat fog ellátni, az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet pedig csak a tankönyvekért felel majd. Január elsejétől már a Hivatal minősíti a tanárokat, szervezi a tanfelügyeletet. De ők foglalkoznak már a pedagógusképzésekkel, a diákok tanulmányi, sport- és tehetséggondozó versenyeinek szervezésével, és a most induló, lemorzsolódás elleni jelzőrendszer működtetésével is.

A Hivatal megváltoztatja a magántanulóvá válást is. A jövőben nem egyszerűen csak kérelmezni kell, hanem minden ilyen igényt megvizsgálna a gyermekjóléti szolgálat, a gyámhatóság is. Mert a kormány szerint 

az otthon tanuló gyerekeket nem érik el a korszerű pedagógiai módszerek, és közösség híján a szociális készségeik sem fejlődnek kellőképpen.

(MagyarNemzet)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.