Újabb mindenható szervezet jön létre: az Oktatási Hivatal

Megkezdte az EMMI, emberminisztérium a legnagyobb oktatási háttérintézmény létrehozásának előkészítését. Az eddig is létező

Oktatási Hivatalt

duzzasztják gigantikusra, feladatokat vesz át majd a Kliktől, az Oktatáskutató Intézettől és bekebelezheti az Educatio Kft.-t is. A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ ezentúl csak fenntartói feladatokat fog ellátni, az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet pedig csak a tankönyvekért felel majd. Január elsejétől már a Hivatal minősíti a tanárokat, szervezi a tanfelügyeletet. De ők foglalkoznak már a pedagógusképzésekkel, a diákok tanulmányi, sport- és tehetséggondozó versenyeinek szervezésével, és a most induló, lemorzsolódás elleni jelzőrendszer működtetésével is.

A Hivatal megváltoztatja a magántanulóvá válást is. A jövőben nem egyszerűen csak kérelmezni kell, hanem minden ilyen igényt megvizsgálna a gyermekjóléti szolgálat, a gyámhatóság is. Mert a kormány szerint 

az otthon tanuló gyerekeket nem érik el a korszerű pedagógiai módszerek, és közösség híján a szociális készségeik sem fejlődnek kellőképpen.

(MagyarNemzet)

Nélkületek nincs 444

Csak a 444 és a sajtószabadság ügye mellett elkötelezett olvasók támogatása teszi lehetővé, hogy alaposan tudjunk foglalkozni a legfontosabb témákkal.