251 234 forintért vették meg a „cinizmus ereklyéjét”

Az Origo szerint ennyit fizetett valaki egy használt csokipapírért. De ez nem egy közönséges csokipapír, hanem egy olyan, amire egyrészt az van írva:

„Én azt szeretném az angyalkától, hogy a szüleink ne veszítsék el a munkájukat. Segíts, kérlek tejesíteni! Szavazz nemmel a dohányipart érintő törvényekre!”

És még fontosabb, hogy ez az, amit a miniszterelnök foggal tépett fel, hogy a helyettesével, Semjén Zsolttal együtt kiegye belőle a csokoládét, amikor igennel szavazott a törvényre. (Ez a falatozás ütközik a házirenddel, de a miniszterelnököt régi jó harcostársa, Kövér László nem büntette meg.)

ikotity-csoki-orban-lmo

A csokipapírt az LMP-s Ikotity István szerezte meg, és rakta fel a Vaterára, hogy a bevételt jótékony célra fordítsa, pontosabban a dohányipari szakszervezetnek adja. (Először azt tervezte, a bevételből csokoládét vesz majd, hogy minden napra jusson belőle Orbán asztalára.)

A vevő kiléte ismeretlen, én csak remélem, hogy Havasi Bertalan az, aki műtárgyként őrzi azt az összegyűrt üres kólásdobozt, amiből a miniszterelnök a dunaharaszti Coca-Cola-üzem avatásán ivott.