Amikor Anettka dominacuccban faggatta Grespik Lászlót a Golyószóróban

2015 január 8., csütörtök 9:02
74

Sose lesz már ilyen jó a hazai televíziózás!

Upponyi Muki barátom nagyszerű találata (akárcsak a fenti videó a főcímről): 2001-ben Grespik László, a Fővárosi Közigazgatási Hivatal egykori vezetője elment a Budapest Tv Golyószóró című műsorába, ahol a sötétben ülő Anettkáék dominaruhában faggatták az előttük, reflektorfényben, rövid világos pólóingben ülő Grespiket.

A történelmi jelentőségű videóból – amit már régóta kerestem – többek között kiderül, hogy mi Grespik kedvenc állata (turul), hogy szereti-e a rendőröket (igen), mi nem lenne soha (hazaáruló), hogy ki a példaképe (Mátyás király), és hogy közösült-e már közterületen („Hát, ha az erdő annak számít, akkor igen.”). Grespik egyébként végig alekoszi nyugodtsággal fogadja a záporozó kérdéseket, még az ilyen keményeket is:

Ha valakinek nem lenne ismerős Grespik úr: a kenyérorientált, Gaudi-Nagy Tamás-i értelemben vett ügyvéd 2000-ben lett a Fővárosi Közigazgatási Hivatal vezetője. Itt adminisztratív úton korlátozta külföldiek fővárosi lakásvásárlási jogát, emiatt egy év alatt több mint 50 pert vesztett a hivatal.

Egyszer beperelte a Heti hetes szereplőit, majd egy évtizeddel később beült a műsorba. 2003-ban egy szkinhedkoncert miatt közösség elleni izgatással vádolt férfi védőjeként megkérdezte a bírótól, hogy vajon nem zsidó származású vagy vallású-e – így tesztelte a bírói elfogultságot – idézte fel a hvg.hu, amikor az új könyvének bemutatásáról tudósított.

Grespik kezdeményezője és kurátora a Nemzeti Jogvédő Alapítványnak, és elnökségi tagja a Budapesti Ügyvédi Kamarának.

A leghíresebb tette az volt, hogy 2000-ben kenyérrel dobálta meg a Nap-kelte riportereit:

Grespik a 7000 éves szkíta származású magyar nép híve, aki szerint „több szentet adtunk a világnak, mint a világ összes többi népe”, és „szent királyaink voltak, akik halálukkor fénnyé váltak, mint Jézus”. A legnagyobb szövege (a sok közül) pedig ez volt:

„Az emberi faj DNS-ének adott hosszegységén 2-3 csavarodása van, míg a magyarnak (és japánnak, akikkel távoli rokonok vagyunk) 9, ami megegyező a Szíriuszról a Földre jövő fény megcsavarodási számával. Ebből is származik a magyar elme, lélek, szellem kivételes volta, kozmikus származása, a magyarok »kiválasztottsága«. Az Orion csillagképből való származásunk misztériumára utal többek között a három gizai nagy piramis és a Pilisben bizonyos helyek pozíciója, léte is.”

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt