Ha a magyarokon múlik, nem Ronaldo az aranylabdás

futball
2015 január 12., 19:12
comments 20

A német kapus, Manuel Neuer kapta a magyarok aranylabdáját, mégha ez összesítésben csak a harmadik helyre volt elég. Minden FIFA-tagországból szavazhatott a szövetségi kapitány, a csapatkapitány és egy újságíró.

Dárdai Pál szövetségi kapitánynál ez volt a sorrend: Neuer, Ronaldo, Lahm. Dzsudzsák, a válogatott csapatkapitánynál meg ez: Neuer, Ronaldo, Messi. A magyar újságírószakma nevében Csillag Péter szavazott, nála Ronaldo volt az első, Lahm, Neuer követte.

Sem Messi, sem Ronaldo nem szavazott csapatkapitányként a másik két dobogósra: Di Maria, Iniesta, Mascherano volt Messi hármasa, Ronaldo pedig csak madridi csapattársaira szavazott: Sergio Ramos, Bale, Benzema volt a sorrendje.

Neymar szavazott Ronaldóra, de csak második helyre rakta, nála barcelonai csapattársa, Messi volt az első, Mascherano a harmadik.

A legjobb hármas pedig a Monteserrat-szigeteki csapatkapitányé volt. Griffith Anthony bátran szembement a korszellemmel, egyetlen egy olyan játékosra sem szavazott, aki a legjobb háromba került, sőt, német világbajnokra sem. Nála ez volt a top 3 2014-ben: Diego Costa, Eden Hazard, Neymar. Ok, a belga csapatkapitány, Vincent Kompany is végrehajtotta ezt a bravúrt, de ő legalább két csapattársát is berakta a háromba: Thibaut Courtois, Eden Hazard, Arjen Robben volt a sorrendje.

Itt lehet megnézni a listát.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.