Nem épül meg a siófoki déli elkerülő út, mert másra költik az uniós pénzt

balaton
2015 január 12., 19:33
comments 56

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium kommunikációs főosztálya jelentette be hétfőn, hogy végül nem épül meg a siófoki déli tehermentesítő út, mert a

"megvalósítására szánt uniós forrásokat a projekt közbeszerzése után esedékes pénzügyi kötelezettségvállalás megtétele előtt teljes egészében más beruházásokra kötötték le."

Pedig a 430 méter hosszú első szakasz kivitelezését már el is nyerte a Közgép, 1,9 milliárd forintért. A helyiek korábban tiltakoztak a nyomvonal ellen, meg állítólag a tervek szerinti műszaki tartalom is megdrágította volna az építkezést, így most egy más nyomvonalú, olcsóbb megoldást keresnek. Hogy ezekre miért akkor jöttek rá, amikor pénzhiány miatt nem kezdik meg az építkezést, rejtély. A minisztérium szerint az új matricarendszer megoldja a város tehermentesítését, mert mindössze 5 ezer forintért járható be egész évben az M7 szinte teljes dél-balatoni szakasza. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.