Harold Hamm olajmilliárdos feleségének a válás után nem elég 1 milliárd dollár

2015 január 13., kedd 14:47

Sue Ann Arnall az összeg felvétele után újabb keresetet nyújtott be a bírósághoz még több pénzért.

Az exfeleség hétfőn jelentette be, hogy fellebbez a válást lezáró egyezség ellen, annak ellenére, hogy felvette a novemberi megállapodás szerint neki járó 975 millió dollárt (mintegy 264 milliárd forintot). A pénz minden idők egyik legmagasabb válóperes összege az Egyesült Államokban.

A Continental Resources Inc. vezetője és felesége 26 év házasság után vált el, az ügy 2012 óta húzódik.

A nő most azért fellebbezett az oklahomai legfelső bírósághoz, mert szerinte a korábbi egyezség értelmében volt férje a 18 milliárd dollárra (4800 milliárd forintra) becsült közös vagyon túlnyomó részét megtarthatta. Sue Ann Arnall az ügyvédjein keresztül azt üzente:

„Nem fogok elállni a fellebbezéstől, és nem érzem úgy, hogy a fellebbezéstől való jogom eltűnt volna azért, mert átmeneti megoldásként elfogadtam a több mint két évtizedig közösen épített vagyon egy csekély részét.”

De Michael Burrage, az olajmágnás egyik ügyvédje szerint Oklahoma állam törvényei kimondják: a megítélt összeg elfogadása után nem lehetséges újra fellebbezni, így azt kérik a bíróságtól, érvénytelenítse a volt feleség indítványát.

A múlt hónapban Hamm szintén benyújtott egy fellebbezést, miután az olajárak összeomlása miatt több milliárd dollárral csökkent a személyes vagyona. A bíróság korábban engedélyezte a férfinak, hogy megtarthassa Continental Resources Inc. vállalatban birtokolt 68 százalékos tulajdonrészét. (Reuters via MTI)