Orbán Viktor kalandjai híres emberek között

futball
2015 január 13., 11:14
comments 219

Volt két nemzetközi esemény két napon belül.

Az egyik vasárnap Párizsban, a terrorizmus ellen és a véleményszabadság mellett.

A másik hétfőn Zürichben, a nemzetközi labdarúgó szövetség gáláján a tavalyi legjobbakat díjazták.

Az elsőn részt vettek Európa vezető politikusai. Orbán Viktor nem fért az első sorba.

orbanparizsban

A másodikon Európa vezető politikusai közül senki nem vett részt. Így a világ egyik legkorruptabb szervezetének rendezvényén simán az első sorban jutott hely Orbán Viktornak.

photo_camera Balról jobbra: Orbán Viktor, Linda Barras, a FIFA-elnök Sepp Blatter barátnője, Sepp Blatter, FIFA-elnök, Doris Leuthard, a svájci gazdasági és energetikai miniszter, Thomas Bach, a másik legendásan tiszta szervezet, a Nemzetközi olimpiai bizottság elnöke és neje, Claudia. Fotó: AFP

A Der Tagesspiegel az eseményt közvetítő tudósításában ennyit jegyzetett meg arról, hogy Orbán Viktor társaságában mutatkozott Blatter:

"mindenkinek olyan barátja van, amilyet megérdemel".

Orbán Viktor a párizsi vonulásról repült át az OTP-gépével Zürichbe. A FIFA hívta meg, Blatter személyesen is jó viszonyt ápol Orbánnal. Így kap jegyeket a futballbolond magyar miniszterelnök például a világbajnoki döntőkre.

A zürichi gálázás aprópója amúgy a FIFA által a legszebb gólnak járó Puskás-díj. Ennek története annyi, hogy magyar kezdeményezésre jött létre. A FourFourTwo cikkéből az derül ki, hogy

"a Puskás-örökösök ellenszolgáltatás nélkül biztosították a névhasználat jogát a FIFA-nak, amely viszont minden évben meghívja a család és az MLSZ képviselőit az Aranylabda-gálára".

Sajnos a képről lemaradtak, de szintén a Felcsútról szerkesztett FFT-ről derül ki, hogy Orbán nem egyedül ment, ott volt vele például barátja, Mészáros Lőrinc, felcsúti polgármester. Idézem:

"Ahogyan tavaly, ezúttal is rangos magyar küldöttség kapott meghívót a Kongresszusi Központba,

Orbán Viktor miniszterelnök, a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia alapítója mellett ott lesz az eseményen Csányi Sándor MLSZ-elnök, és a magyar delegációval utazik Mészáros Lőrinc, a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia elnöke, Jakab János, az akadémia felügyelőbizottsági elnöke, és Szöllősi György, a Puskás Intézet igazgatója, a FourFourTwo magazin főszerkesztője.

Puskás Ferenc özvegye, Erzsébet asszony természetesen ugyancsak kapott meghívót, egészségi állapota miatt azonban nem tudott elutazni a svájci városba."

Tavaly még Orbán Viktor adta át a Puskás-díjat Zlatan Ibrahomvicnak, de idén már nem bízták rá. Ezen nincs mit csodálkozni, ha felidézzük a tavalyi szereplését.

ZSHkRA zord, a közönséget figyelmen kívül hagyó, viszont rettenetesen darabos bevonulás után a díjazottra nyelvet egyet-kettőt.

e7Lml

Aztán otthagyták középen, egyedül.

kcbsc

Pedig nem is ejtette el a díjat.

Ott van ez a sok híres focista és edző egy rakáson. Kihagynának egy közös fotót velük csak azért, mert miniszterelnökök? És ha már, akkor nem posztolnák ki büszkén a Facebookra? Naugye.

Íme például egy friss kép Orbán Facebookjáról. Sajnos nem derül ki, hogy Carlo Ancelotti, a Real Madrid edzője kezdeményezte a közös fotót, vagy Orbán Viktor.

photo_camera Fotó: Orbán Viktor/Facebook

Lehet, talán inkább Orbán Viktor, legalábbis a Facebookja alapján két dolgot nem tud megállni. Beleenni dolgokba, és híres focistákkal, edzőkkel fotózkodni.

photo_camera 2014-ben Zürichben Pelével. Fotó: Orbán Viktor/Facebook
photo_camera A 2013-as Puskás-díjas szlovák Miroslav Stoch és egy köszöntője. Fotó: Orbán Viktor/Facebook

Orbán egyébként már 2013-ban is az első sorban ült, azt is szépen dokumentálta a Facebookon.

photo_camera Fotó: Orbán Viktor/Facebook

És a hűvösen elegáns Depardieu-re még büszke is volt.

photo_camera Platinivel és Depardieu-vel gálában, Fotó: Orbán Viktor/Facebook

De volt-e más híres ember arrafelé 2013-ban? Volt.

photo_camera Guardiola egy rajongóval. Fotó: Orbán Viktor/Facebook

De a legjobb sorozat a 2011-es gálán készült. Itt Hamit Altintop kapta a Puskás-díjat. Vele aztán nem is egy kép készül és került ki a miniszterelnök falára:

orbanaltintop

orbanaltintop2

orbanaltintop3

De Messit meg pont nem tudta elkapni, mögé Szöllősi György, a FFT főszerkesztője állt oda - derül ki a miniszterelnök Facebookjáról.

messinemorbannal

Ha már ennyire kedveli az összeállós fotókat, akkor viszont miért nem megy rá a legnagyobbakra? Hogy nem jött össze Messivel vagy Ronaldóval egy közös kép valamikor? Pedig igény lenne rá:

photo_camera Gyöngyösön a meglepetésmezzel. Fotó: Orbán Viktor/Facebook
photo_camera "A kampány eddigi legnagyobb zsákmánya! C. Ronaldo és Iker Casillas által személyesen nekem dedikált mez!" 2010. Fotó: Orbán Viktor/Facebook

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.