Szijjártó több orosz gázt akar a gáztározóinkba

külföld
2015 január 13., 15:56
comments 98

Magyarország szeretné, ha Oroszország több gázt tárolna a nagy kapacitású magyar gáztározókban, növelve ezáltal az ellátás biztonságát – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Reutersnek.

Szijjártó Péter elmondta: Magyarország, ami erősen függ az orosz gázszállításoktól, a Déli Áramlat vezeték meghiúsulása után új szállítási lehetőségek biztosítására törekszik, és ebben számít az Európai Unió támogatására és pénzeszközeire.

A külügyminiszter javasolta Alekszander Novak orosz energiaügyi miniszternek, hogy tároljanak több orosz gázt a nagy magyarországi földalatti gáztározókban, ami magyar szempontból gazdaságilag és az ellátásbiztonság tekintetében is előnyös lenne. Az ügyben még nem született megállapodás.

photo_camera Szijjártó Péter novemberben Moszkában (Fotó: Moszkvai magyar nagykövetség / MTI)

Magyarország egyetlen gáztározót sem fog eladni Oroszországnak – mondta Szijjártó Pétert a Reutersnek.

A hírügynökség szerint a Gazprom tavaly óta megközelítőleg 700 millió m³-nyi földgázt töltött be magyar tározókba – írja az MTI.

A Reuters arról is írt, hogy a nyugati vezetők aggodalommal figyelik, hogy Orbán mennyire a Kreml vonzáskörzetébe került.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.