Három hónapig nem sugározhat egy litvániai orosz tévé, mert oroszbarát valótlanságokat közölt

külföld
2015 január 15., 20:40
comments 122

Litvániában három hónapra leállították a Ren TV orosz kereskedelmi televízió balti országoknak sugárzott adását, mert az Ukrajnáról és más országokról valótlan információkat terjesztett – jelentette csütörtökön a Novij Region orosz nyelvű ukrajnai hírportál.

A felfüggesztést a litván közigazgatási bíróság rendelte el. Az orosz televízióadás leállításának engedélyezését a litván médiafelügyeleti szerv, a rádió- és televízióbizottság kérte a bíróságtól, arra hivatkozva, hogy a csatorna viszályt szít, és háborúra uszít híreivel.

A bíróság meggyőzőnek találta a bizottság által benyújtott bizonyítékokat arra vonatkozóan, hogy a Ren TV Baltic

tudatosan terjesztett hamis híreket Ukrajna történelméről, más országokkal – így a balti államokkal - való kapcsolatairól, gyűlöletet keltett Ukrajna és népe, az Egyesült Államok, Lengyelország és a balti államok iránt,

és megtévesztette a nézőket, azt állítva, hogy nyugati országok tették tönkre Ukrajna és Oroszország viszonyát. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.