Nyilvánosan végzett ki egy házasságtörő nőt a szíriai al-Kaida

külföld
2015 január 15., 18:04
comments 175

A Nagy-Britanniában működő szíriai emberi jogi szervezet, a Syrian Observatory for Human Rights megszerzett egy felvételt, amin az látható, ahogyan a szíriai al-Nuszra front katonái nyilvánosan kivégeznek egy házasságtöréssel vádolt nőt, valószínűleg a szíriai Idlib városban. Idlib nagyobb része teljes egészében az al-Kaidához kötődő al-Nuszra front ellenőrzése alatt áll.

al-qaeda-execution-2

Az interneten keringő felvételen az látszik, ahogyan egy megközött kezű asszonyt fegyveres terroristák kényszerítenek térdre a város egyik terén, majd egy férfi ítéletet híredet felette: elmondja, hogy az iszlám bíróság házasságtörés miatt halálra ítéli. Ezután egy fegyveres fejbe lövi a nőt.

A videó komoly felháborodást váltott ki még iszlamista körökben is, még az ISIS támogatói közül is elítélték néhányan a kivégzést, mert szerintük az nem a Saría szerint való.

Szíriában november óta elméletileg pont ki van békülve az al-Kiada is az ISIS, de két szervezet között korábban sem volt felhőtlen a viszony. (Independent)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.