Erősödött az építőipar, de kevesebb ház épült

gazdaság
2015 január 16., 09:22
comments 25

A KSH közlése szerint tavaly novemberben az előző év novemberéhez képest 8,8 százalékkal nőtt az építőipar termelése. A szép eredményt árnyalja, hogy az épületekre vonatkozó adat viszont 13,7 százalékos csökkenést mutat. Az egyéb építmények esetében viszont 23 százalékos volt a növekedés.

Útépítés, vasútfelújítás és közműépítés pörgeti az ágazatot. Ez azt jelenti, hogy az állami megrendeléseken múlt a növekedés, és mivel ezek jórészt EU-s támogatásokból valósulnak meg, így lényegében a brüsszeli támogatás tartja életben a hazai építőipart.

A nehezebb jövőt sejteti, hogy novemberben az előző évihez képest 42,7 százalékkal kisebb értékben kötöttek új szerződéseket az építőiparban. (vg.hu)

 

 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.