Lehet, hogy tényleg egy cinikus összeesküvés van a napelemek drágítása mögött

A volt államtitkár szerint szándékosan drágítják Orbánék a megújuló energiát, hogy semmiképp se érje meg abban gondolkodni.

Illés az ATV-ben beszélt arról, hogy

"azért teszik [vezetik be a környezetvédelmi díjat a napelemekre], hogy ne érjék meg a megújulók, mesterségesen megdrágítják őket. (...) [hogy a kormány] ne támogassa a megújulókat, az teljesen ellentmond annak, amit a józan ész diktál."

Aztán szóba kerül, hogy a kürtőskalácsért meg a meggypálinkáért felelős hungarikum államtitkárságnak kéne a környezetvédelemért tennie, miközben az ezzel foglalkozó állami apparátus jó részét szétverték. Ennek az lehet az oka, hogy szerinte Orbánék a környezetvédelemre mint a gazdasági növekedés akadályára, és egyáltalán baloldali ügyre tekintenek.

A kormány január elején jelentette be, hogy környezetvédelmi termékdíj lesz a napelemeken, mert ezt az EU előírja, mondjuk aztán erről kiderült, hogy nem igaz. Áder János köztársasági elnök is kérte, hogy ne vezessék be a napelemeket drágító díjat, de a kormány azt mondta, hogy igenis be fogják.

UPDATE:

Közben látom, hogy az RTL-en is beszélt, ott olyasmit mondott, hogy

erőltetik az atomenergiát, mert abból különböző érdekcsoportok profitálhatnának az elkövetkező 15 évben, miközben az ország csak hátrányt szenvedhet belőle.