LMBT-iskola nyílik Manchesterben

LMBT iskola nyílhat Manchesterben leszbikus, meleg, biszexuális és transznemű diákoknak. Valószínűleg queerek, pánszexuálisok, omniszexuálisok, aszexuálisok és interszexuálisok is mehetnek, tehát végül is nem is LMBT iskola nyílik, hanem LMBTQPOAI iskola. Az intézménybe várhatóan 40 diákot vesznek majd fel teljes tanrenddel, és még 20 olyan diákot, akik az LMBTQPOAI iskola mellett szeretnék megtartani az eredeti iskolájukat is.

Amelia Lee, az iskolanyitást tervező LGBT Youth North West meleg fiatalokat segítő társaság vezetője szerint az új iskola életeket menthet azzal, hogy kiveszi a hagyományos brit iskolarendszerből az LMBT(QPOAI) fiatalokat, akiknek még mindig komoly zaklatást kell eltűrniük iskolatársaiktól. Ez a zaklatás az utóbbi években több meleg fiatalt is öngyilkosságba hajszolt az országban.

Az iskolához brit állami intézményektől és a manchesteri önkormányzattól is szeretnének támogatást szerezni. Az állami segítséggel egy év 16 ezer fontba kerül majd az iskolában, annyiba, amennyibe más speciális tanintézményekben is. Az alapító szerint azonban itt a gyerekek szakértő tanárok irányításával növelhetik majd az önbizalmukat és tanulhatják meg elfogadni magukat. (Guardian)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.