Jöhet az állami 444

media
2015 január 19., 13:32
comments 816

Lehet, de persze csak lehet, hogy a nagy jobboldali médiaátszervezésnek és a közmédia megerősítésének részeként versenytársat kap egy kis magyar weboldalacska, a 444.hu is. Szerkesztőségünk több forrásból is úgy értesült, hogy van ilyen terv, és az magához a Hasbarúgó Raszputyinhoz, Habony Árpádhoz köthető.

Az Orbán-kormányok alatt kiépülő két nagy médiabirodalom, a Simicska-féle és a közmédia évek óta küzd azzal, hogy nem tudnak igazán sikeres online médiaterméket létrehozni. Az atv.hu épp hétfőn írt arról, hogy Orbán Viktor és a baráti médiavezetők 2015 eleji találkozóján

újra előkerült egy „Index- vagy Origo-méretű” állami híportál elindítása, ami nem először vetődik fel ötletként 2010 óta; négy évvel ezelőtt a hirado.hu-t szánták „Index-verő hírportálnak”.

A 444 azonban úgy értesült, hogy ennek a tervnek részeként, vagy akár ettől teljesen függetlenül is folyik egy ötletelés jobboldali médiaemberek bevonásával, amely egy kifejezetten a fiatalabb generációknak készülő honlap elindításáról szól. A cél a

jó hírek

eljuttatása lenne a fiatalokhoz, hogy így tudják elérni például a netadó elleni tüntetésen megjelent, de potenciálisan Fidesz-szavazónak tartott fiatalokat.

Hogy Habony Árpád valamit tervez a 888.hu-val, az biztosnak tűnik. A 888.hu domain 2015 január 9-én került annak a Kosik Kristóf Jánosnak a tulajdonába, aki Habony Árpád jogi képviselőjeként ismert. Kosik a 444-nek csak annyit mondott, hogy nem kíván semmit mondani a 888.hu-ról.

Megkerestünk két, az ötletelésbe forrásaink szerint bevont Fidesz-közeli szereplőt is. Kobza Miklós "tanácsadó", aki jó viszonyt ápol Kaminsky Fannival, Orbán Viktor legközelebbi PR-munkatársával is, egyszerűen letette a telefont. Csúri Ákos, az évek óta a Fidesz körül szálldosó médiamunkás pedig azt mondta, tőlünk hall először az ötletről.

A 444 mindenesetre üdvözli a potenciális új szereplőt ebben a szép szakmában, és bízunk abban, hogy a semerre sem lejtő pályán zajló verseny ránk is serkentő hatással lesz. Az olvasók csak nyerhetnek!

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt