Putyin fegyverkezéssel szeretné megoldani a problémákat

külföld
2015 január 20., 16:14
comments 182

Vlagyimir Putyin orosz elnök nem adja fel az orosz hadsereg modernizációját, hiába lesz a negyedével kevesebb bevétele az orosz költségvetésnek az alacsony olajárak miatt.

Oroszország csak korszerűbb, ütőképesebb hadsereggel tud szembeszállni azoknak az országokkal, amelyek fenyegetést jelentenek rá.

– indokolt Putyin az orosz ipari bizottság előtt. Már utasította is a pénzügyminisztériumot, hogy bármilyen költségvetési lefaragást terveznek, a hadsereget hagyják ki belőle.

Most nem beszélt konkrét fenyegetésekről, de az új orosz külügyi doktrína szerint a NATO keleti terjeszkedése az első számú fenyegetés az orosz érdekekre.

Továbbra is erősíteni fogjuk fegyveres erőinket és katonai szervezetünk egészét, mindent megteszünk annak érdekében, hogy fegyveres erőink korszerűek, mozgékonyak és jól felszereltek legyenek, és hogy ezáltal képesek legyenek teljesíteni fő feladatukat, semlegesíteni az országunk biztonságát fenyegető potenciális veszélyeket – fogalmazott Putyin.

(Reuters, MTI.)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.