Robotot fejleszt a Disney, amivel a homokba lehet rajzolni

tech
2015 január 22., 16:36
comments 72

A Disney eddig is élen járt a robotfejlesztésekben, de most még a szokottnál is váratlanabbat húztak: legújabb projektjük, a BeachBot feladata a strandok homokjába való rajzolás lesz.

A már működő prototípus mindössze 40 centi széles eszköz képes egymaga tíz perc alatt egy 3 négyzetméteres homokos területre felrajzolni valamelyik ismert Disney-karaktert. Ennél persze a kész modell nagyobb lesz, és nagyobb területekre lesz képes rajzolni. Persze azért nem teljesen automata, például embereknek kell előre kiraknia azokat az érzékelőkkel ellátott póznákat, melyek segítik a robot navigációját.

A projekt mögött a Disney zürichi kutatóközpontja áll, nem az első robot készült el itt a cég számára. Azt még nem tudni, hogy a parti robotnak mikor lesz az első nyilvános szereplése. Közben készülnek az új tervek más felületekre, például hóra is szeretnék felkészíteni a robotot. (Wired)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.