A Fidesz szerint azért vizsgálja az EU csalás elleni hivatala a fideszes vezetésű V. kerület projektjeit, mert az MSZP egy nagyon korrupt párt

politika
2015 január 23., 12:07
comments 253

Szabálytalanságok és csalások gyanúja miatt vizsgálódott a belváros Budapest Szíve felújítási program közbeszerzési eljárásaival kapcsolatban az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF). A szervezet pénteken közölte, hogy a vizsgálat eredményeit és ajánlásait megküldte az Európai Bizottság illetékes szervezetének, valamint a magyar ügyészségnek. Az OLAF nem közölt konkrétumokat a vizsgálat eredményéről.

Annyit tudni biztosan, hogy

az OLAF arra kérte a magyar ügyészséget, fontolja meg, tesz-e lépéseket az ügyben.

Az OLAF közölte az MTI-vel, hogy az ügy részleteiről nem adhat további felvilágosítást a nyomozás és a lehetséges jogi eljárás titkosságának védelme miatt. A hivatal szerint általános szabály, hogy a jelentéseit nem hozza nyilvánosságra, azokat az illetékes hatóságoknak küldi el intézkedési javaslattal.

Az OLAF szóvivője elmondta, hogy a szervezet továbbra is figyelemmel kíséri az ügyet, az uniós szabályok értelmében mind az uniós, mind

a tagállami hatóságoknak jelenteniük kell, milyen intézkedéseket tettek a csalás elleni hivatal javaslatai alapján.

Az ügyben az MTI az Európai Bizottságot is megkereste, Jakub Adamowicz, a testület regionális politikáért felelős szóvivője viszont egyelőre nem akarta kommentálni az OLAF által közölteket.

A Fidesz reakciója: Az MSZP a korrupt, nem mi

A Fidesz azóta közleményben reagált az OLAF eljárására. Szerintük az MSZP-vel van a baj, nem velük. Mert az ugyan igaz, hogy a Város Szíve program idején az V. kerület bőven fideszes vezetés alatt állt, és Rogán Antal akkori polgármester, ahol csak teheti, büszkélkedik a programmal, de a fővárost viszont MSZP-SZDSZ koalíció irányította.

Miután ellenzéki képviselők pénteken többször számon kérték Rogánékat a vizsgálat miatt, a Fidesz közleményében minden felelősséget igyekezett az MSZP-re hárítani, mondván, hogy egy éven belül több szocialista képviselő ellen is vádat emelt az ügyészség. A közlemény utalt a Hiszékeny Dezső elleni péntek délelőtti vádelemelésre is.

(via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.