Tudja melyik helyettes államtitkár keres többet Orbánnál is?

politika
2015 január 23., 07:16

A Blikk kezdett el utánajárni, hogy melyik államtitkároknak és helyettes államtitkároknak van felügyelő bizottsági tagságuk és milyen cégeknél, mert náluk, önkormányzati dolgozókkal ellentétben, ezt nem tiltja törvény. Kikérték a listát, természetesen még egyetlen minisztérium sem reagált, ezért találomra kiválasztottak pár embert és ekkor jött szembe

Polacsek Csaba

neve. Aki nem teljesen ismeretlen, hiszen korábban már Lázár János megvesszőzte egy vadászat során. Lázár miniszter Perényi államtitkárt vesszőzte meg, Polacseket nem. Polacsek rekordkeresete így áll össze:

  • vagyonpolitikáért és tulajdonosi képviseletért felelős helyettes államtitkárként a törvényben előírt összeget kapja,
  • a Magyar Posta igazgatóságának elnökeként 650 ezret kap,
  • a Diákhitel Központ felügyelőbizottsági elnökként 400 ezret kap.

Összesen havi 2,2 milliót visz haza, ami több mint a miniszterelnök fizetése.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.