A szaúd-arábiai Sherbiny Holdings irodát nyit a gödöllői Rézgombos Inkubátorházban

Most közölte az MTI Szigetváry Zsolt fotóit, amiken, a gödöllői Rézgombos Inkubátorház irodája (1. kép) és recepciója (2. kép) látható ma reggeli állapotában.

Szolgáltató központot nyit a szaúd-arábiai Sherbiny Holding

Szolgáltató központot nyit a szaúd-arábiai Sherbiny Holding

Az épületben a szaúd-arábiai Sherbiny Holdings márciusban nyit szolgáltató központot „olaj- és földgázipari projektek műszaki tervezési feladatai ellátásához”. A beruházás értéke meghaladja a 150 millió forintot.

Szabó László, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára a projekt bejelentésekor a minisztériumban ma ismertette, hogy a vállalat első, nem a Perzsa-öböl térségében megnyíló irodája az idén áprilisban kezdi meg tevékenységét. A beruházás eredményeként 50 új munkahely jön létre, ahol tapasztalt és frissen végzett mérnököket egyaránt fognak alkalmazni.

Ahhoz, hogy a magyar munkaerő megfeleljen a jövőbeli ipari igényeknek, a magyar állam a következő években 7000 új tanműhelyt hoz létre, és a tervek szerint további 50 milliárd forintot költ a több mint két éve elindított duális szakképzésre. A folyamatos fejlődés érdekében a 2013-as rekordösszegű, 118 milliárd forintos támogatást követően a kormány 2020-ig 700 milliárd forintot szán kutatásra, fejlesztésre és innovációra.

Garamvölgyi Balázs, az ipari és kereskedelmi szolgáltató szaúd-arábiai Sherbiny Holdings nemzetközi üzletfejlesztési igazgatója, Szabó László, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára, Mohammed Sherbiny Sherbiny Holdings elnöke, Majed Sherbiny, a Sherbiny Holdings ügyvezetője és Ésik Róbert, a HIPA (Nemzeti Befektetési Ügynökség) elnöke a gödöllõi Rézgombos Inkubátorházban, ahol bejelentették, hogy a szaúdi cég mérnöki szolgáltató központot létesít a városban (Fotó: Marjai János / MTI)

Szabó László felidézte a dinamikusan fejlődő magyar-szaúdi gazdasági kapcsolat egyes állomásait, mint például a tavaly kétszer is megrendezett arab-magyar üzleti fórumot, és azt, hogy csaknem egy éve megalakult a magyar-szaúdi gazdasági vegyes bizottság.

Mohammed Sherbiny, a Sherbiny Holdings elnöke elmondta: számos ország vizsgálata után, főként a szakképzett munkaerő és a kedvező befektetési környezet miatt esett Magyarországra a választás. Majed M. Sherbiny, az elnök fia, és egyben a vállalat vezető menedzsere az MTI kérdésére úgy nyilatkozott: számításaik szerint két év múlva térül meg a projektbe fektetett több mint 150 millió forint, mindeközben egyes egyetemek bevonásával olyan megoldásokon dolgoznak, amelyek megalapozhatják a hosszútávú együttműködést.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.