A Charlie Hebdo címlapjaiból nyílt kiállítás Prágában

külföld
2015 január 28., 18:11
comments 45

A francia lap kétszáz címlapját lehet megnézni szerdától kezdve egy hónapon át Prágában a kortárs művészetnek helyt adó DOX kulturális központban.

A mintegy kétszáz címlapból azonban egyértelműen kitűnik, hogy a hetilap nemcsak az iszlám képviselőit, hanem hosszú éveken keresztül gyakorlatilag az összes egyház, a politika és a rendőrség képviselőit is kifigurázta.

photo_camera AFP PHOTO / BERTRAND GUAY

A DOX-ban ugyanakkor a látogatók megtekinthetik a Radikálisok humor nélkül című francia dokumentumfilmet, illetve hasonló témájú kerekasztal-beszélgetéseken is részt vehetnek. Vitát rendeznek az iszlámról, valamint az Európában megnyilvánuló iszlámellenességről is.

A címlapok mellett a látogatók megismerkedhetnek a Charlie Hebdo történetével és betekinthetnek az egykori szerkesztőség munkájába is.

Tekintettel a kiállítás kényes témájára a rendezők több biztonsági intézkedést életbe léptettek, és a rendőrség megerősítette a DOX kulturális központ felügyeletét. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.