A vak anya először látja a babáját egy speciális szemüveg segítségével

megható
2015 január 28., 18:18

Kathy Bleitz 11 éves korában vakult meg. Egy öröklött szembetegségben, a Stargardt-szindrómában szenved, aminek tünetei az egyre homályosabb látás, színvakság, vakfoltok és a változó fényviszonyokhoz való alkalmazkodás leépülése. Eddig Kathy gyakorlatilag csak néhány homályos foltot látott a világból.

De most az eSight névre keresztelt speciális szemüvegnek köszönhetően visszakapta a látását. A szemüveg a benne lévő HD kamerákkal felveszi a viselője előtti képet, és kivetíti a lencse belsejére olyan élességgel és fényerővel, hogy a Stargardt-szindrómában szenvedők is láthassák. A fiatal anya ezzel a módszerrel láthatta meg újszülött gyermeket.

link Forrás

A szemüveget fejlesztő cég most azon kísérletezik, hogy tudnák normál méretű, hétköznapi szemüvegekbe beleszerelni az új technikát.

(IFL)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.