Molnár Gábor a 24-es mezőnyben a 13. helyen végzett a világ legrangosabb szakácsversenye, a Bocuse d'Or lyoni döntőjében. Két évvel ezelőtt ugyanezen a versenyen Széll Tamás a tizedik lett.
Molnár egyébként a müncheni Geisel’s Vinothek szakácsa (junior sous chef-je), korábban 2010-ig a pécsi Enoteca Corso étterem főszakácsa volt. Csapata Vomberg Frigyes coachból és a korábban a budapesti Lacikonyhában dolgozó Pohner Ádám comis-ból állt.
Úgy tűnik a világ legjobb szakácsai továbbra is a skandinávok. Az első helyen a norvégok, a másodikon az amerikai, a harmadikon pedig a svéd csapat végzett. A hal-különdíj a japánoké, húsban a finnek voltak a legjobbak. A legjobb plakátnak járó díjat viszont 2013 után ismét a magyar pályamű nyerte ezzel az alkotással: A következő, 2017-ben megrendezett Bocuse d'Or döntőjének európai selejtezőjét viszont 2016-ban Budapesten rendezik.
A versenyen ott voltak Orbán Ráhel, Tiborcz István vállalkozó, Schmitt Pál hamisító és Századvég-Bobrovniczky Alexandra budapesti főpolgármester-helyettes is.
Halétel
Húsétel
Köret
Kommentek
Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.