Csak a belvárosi polgármester nem szavazta meg, hogy nyilvánosak legyenek a fővárosi ingatlanüzletek

Senkinek nem volt problémája azzal a Fővárosi Közgyűlésben, hogy márciustól nyilvánosságra kelljen hozni minden fővárosi ingatlan adás-vételi szerződés típusát, tárgyát, a felek nevét, a szerődés értékét, a korábbi ingatlanbecslést és a helyrajzi számot is, a szerződéskötést követő nyolc napon belül a főpolgármesteri hivatal honlapján. Illetve valakinek mégis akad gondja az ingatlanszerződések publikussá tételével.

Szentgyörgyvölgyi Péter volt az egyetlen, aki nem szavazta meg.

Ő az V. kerület fideszes polgármestere. Tudják, ez az a kerület, ahol Rogán Antal volt korábban a polgármester, és rendkivül kedvezményesen lehetett frissen bérelt ingatlanokat vásárolni. Ilyen akciósan jutott lakáshoz maga Szentgyörgyvölgyi Péter is, amit visszadna már, de még mindig nem sikerült.

A szerződések nyilvánosságra hozatalát az LMP-s Csárdi Antal terjesztette be, Szentgyörgyvölgyit leszámítva mindenki megszavazta. Nála senki nem tudhatja jobban, mennyi problémával jár, ha ezek a szerződések nyilvánosságra kerülnek. (Index)

 

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.