A Chevron kiszáll a lengyel palagázbizniszből

2015 január 31., szombat 8:41
48

Az amerikai cég azt azután jelentette be, miután kiderült, hogy a vég 2014. utolsó negyedévében elért bevételei sokkal kisebbek voltak a vártnál. Azt mondták, hogy a Chevron lehetőségei a lengyel palagáztermelésben elvesztették versenyképességüket a cég nemzetközi portfóliójában lévő egyéb befektetésekkel szemben. A cég még értékeli a romániai próbafúrások eredményeit, így az ottani befektetéseiről csak később születik döntés.

A világ egyik legnagyobb cégeként nyilvántartott amerikai energiavállalat palagáz- és palaolaj-befektetéseinek értékét világszerte rontja az rekordalacsony olajár.

A Chevron fúrásainak lengyelországi leállítása a kelet-európai palagáz- és palaolaj-feltárások legnagyobb visszaesése eddig. A programot az érintett országok, az EU és a világ több más vezetője is üdvözölte, hiszen mindenki úgy gondolta, hogy a régióban bőségesen előforduló palagáz és palaolaj kitermelése csökkentheti a térség energiapiaci függőségét, ami az itt található országokat sok esetben túlságosan kiszolgáltatja Oroszországnak. (via NYT)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt