A Chevron kiszáll a lengyel palagázbizniszből

Az amerikai cég azt azután jelentette be, miután kiderült, hogy a vég 2014. utolsó negyedévében elért bevételei sokkal kisebbek voltak a vártnál. Azt mondták, hogy a Chevron lehetőségei a lengyel palagáztermelésben elvesztették versenyképességüket a cég nemzetközi portfóliójában lévő egyéb befektetésekkel szemben. A cég még értékeli a romániai próbafúrások eredményeit, így az ottani befektetéseiről csak később születik döntés.

A világ egyik legnagyobb cégeként nyilvántartott amerikai energiavállalat palagáz- és palaolaj-befektetéseinek értékét világszerte rontja az rekordalacsony olajár.

A Chevron fúrásainak lengyelországi leállítása a kelet-európai palagáz- és palaolaj-feltárások legnagyobb visszaesése eddig. A programot az érintett országok, az EU és a világ több más vezetője is üdvözölte, hiszen mindenki úgy gondolta, hogy a régióban bőségesen előforduló palagáz és palaolaj kitermelése csökkentheti a térség energiapiaci függőségét, ami az itt található országokat sok esetben túlságosan kiszolgáltatja Oroszországnak. (via NYT)

444 MAKRO a Kör tagjainak

A 2018‑as választások titkos tárgyalásainak története.

Megnézem
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.