A Fidesz beleállt: Bajnai Gordon sumákol, mert nem tudni, miből finanszírozza életvitelét

2015 január 31., szombat 13:31
335

A Rogán Antalt, Lázár János, Szijjártó Pétert és Kósa Lajost is soraiban tudó párt szombat délután sajtótájékoztatót tartott, hogy reagáljanak a Magyar Hírlap elmúlt pár napban közölt cikkeire Bajnai Gordon vagyonnyilatkozatáról.

A lap azt találta, hogy a politikától már visszavonult Bajnai nem pontosan töltötte ki vagyonnyilatkozatát, mivel abban nem tüntette fel pontosan céges osztalékát. Mint írtuk mi is, ez a hiba több képviselővel is előfordult, például a fideszes Gulyás Gergellyel, és oka lehet, hogy a legtöbb cégnél csak azután dől el az osztalékfizetés, miután a képviselők már leadták a vagyonnyilatkozatukat. Szintén felhánytorgatta a lap, hogy Bajnai nem tett említését vagyonnyilatkozatában élettársáról.

Ezekről a kérdésekről szólt a szombati sajtótájékoztató, amit Dunai Mónika, a Fidesz-frakció szóvivője celebrált. És elmondta, hogy párt felszólítja Bajnai Gordont, hogy adjon be igazi vagyonnyilatkozatot, mert amit benyújtott, arról kiderült, hogy hazugság.

Dunai Mónika sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy Bajnai Gordon sumákol, nem beszél egyértelműen, nem tudni, miből finanszírozza életvitelét.

"Miért nem árulja el Bajnai Gordon, hogy miből él? Miért titkolózik?"

- kérdezte a Fidesz-frakció szóvivője.

A nap folyamán reagált az Együtt is, Szigetvári Viktor szerint Bajnai Gordon volt miniszterelnök nem követett el jogsértést vagyonnyilatkozatával, csupán az Országgyűlésben kialakult joggyakorlat követte, amikor nem tüntette fel, mekkora osztalékot vett fel cégétől.

Az ellenzéki politikus erről más témában tartott szombati, budapesti sajtótájékoztatóján beszélt, kérdésre válaszolva.

Megjegyezte még, hogy Bajnai Gordon társaságának éves osztaléka nyilvános adat, bírósági jegyzőkönyvekből hozzáférhető, így a volt kormányfő, ha akarná sem tudná eltitkolni.

Szigetvári Viktor ebből arra következtet, hogy a "Fidesz hazug kommunikációs terelőakciójáról" van szó, amely éppen akkor merül fel, amikor le kell adni a "fideszes simliző, ingatlanmaffiázó, növekvő területű lakásokat tulajdonló, korrupt képviselők" vagyonnyilatkozatait.

Az ellenzéki politikus emlékeztetett, Bajnai Gordon a 2014-es országgyűlési választásokat követően csupán néhány hétig volt képviselő, amiért sem tiszteletdíjat, sem költségtérítést nem vett fel. Ahogy miniszterelnökként sem vett fel fizetést, szemben Orbán Viktorral, tette hozzá. (MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt