Amnesty International: Merkelnek fel kell szólalnia a magyar civil szervezetek elleni támadások ügyében

POLITIKA
2015 február 2., 6:45
comments 44

Az Amnesty International elvárná Angela Merkeltől, hogy szólaljon fel a magyar civil szervezetek érdekében. John Dalhuisen, az Amnesty International európai és közép-ázsiai igazgatója szerint

„A magyar hatóságok folyamatos támadása a civil szervezetek ellen minden szempontból egy boszorkányüldözésre emlékeztet. Az EU vezetőinek nagyon ébernek kell lenniük, hiszen az Oroszországban kifejlesztett eszközök már egy EU tagállamban is kezdenek megjelenni. Angela Merkel nem mulaszthatja el az alkalmat, hogy hétfőn szót emeljen ez ellen.”

Az Amnesty International a civil szervezetek hatósági vegzálásáról most adott ki egy jelentést. Az Amnesty szerint az eljárás „egy politikailag motivált vizsgálat volt, amelyet megelőztek a miniszterelnök és más kormányzati tisztviselők nyilatkozatai, amelyekben már előre valószínűsítették a szervezetek bűnösségét, bármiféle kézzelfogható bizonyíték nélkül.”

Jeney Orsolya, az AI magyarországi igazgatója szerint

„a civileket érő támadás stigmatizálja az egész civil szférát, sérti az egyesülés és a véleménynyilvánítás szabadságához való jogot, és ami a legfontosabb, veszélyezteti az egész társadalmat, amelynek az érdekében ezek a szervezetek dolgoznak.”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt