Elhagyják a menekültek a győri vasútállomást

politika
2015 február 2., 15:08
comments 305

kijonnek4

Hét órás patthelyzet után átmenetileg megoldódni látszik a győri vasútállomáson feltartóztatott kb. 250 koszovói és albán menekült helyzete:

a Bécsbe tartó Railjetről leszállított menekültek elhagyták a pályaudvar váróját.

A rendőrök a megyei rendőrkapitányság határrendészeti osztályára viszik őket, ahol szabálysértés miatt állítják elő mindannyiukat. Kocsis Tünde, a megyei kapitányság szóvivője szerint a családosokat regisztrálják és Debrecenbe, a befogadóállomásra szállítják. Az egyedülállók ellen idegenrendészeti eljárás indul. Mindegyikük nyilatkozhat, hogy folyamodik-e menekültsátuszért, jelentették tudósítóink a helyszínről.

kijonnek3

A Kisalföld helyszíni beszámolója szerint a menekülteket 15-25 fős csoportokban viszik el a pályaudvarról. "Megdöbbentő, hogy milyen sok gyerek van" - írja a lap. A tudósításuk szerint minden második menekült kiskorú, ami magyarázhatja, hogy miért álltak ellen olyan elkeseredetten a szüleik a magyar hatóságoknak:

a menekültek egy ideig a felkínált vizet és ételt sem fogadták el, többen rosszul is lettek emiatt.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt