Áder nem ad kegyelmet

POLITIKA
2015 február 04., 14:49
comments 25

Csak a legritkább esetben. Tavaly 753-an folyamodtak az államfőhöz kegyelemért, csak négyet nem dobott vissza Áder János. Ez 0,53 százalékos pozitív elbírálási arány. Az Igazságügyi Minisztérium összesítése szerint 2002 és 2014 között 13 ezer 354 kérvényből 259 volt sikeres, az majdnem kétszázalékos átlag. A legtöbben, összesen 41-en 2004-ben, Mádl Ferenc idején részesültek kegyelemben, a legkevesebben - számát és arányát tekintve is - tavaly. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.