Kinyomtatott 50 zlotyval verte át a pénzváltót

Egy nem kifejezetten ravaszul hamisított - tintasugaras nyomtatóval készített - ötven zlotysal tesztelte Hajdúnánáson a banki pénztáros éberségét egy férfi. Előbb valódi zlotyt váltott be (kettő darabot, az annyi mint 6 615 forint), aztán pár órával később emelte a tétet, és három 50 zlotyssal tért vissza, már hamissal. De a pénztáros kiszúrta az elég egyszerű, sima irodai papírral készített másolatot.

A férfi ezután nagy ravaszan átment a helyi pénzváltóba, ahol simán bevették a három gagyi 50 zlotyst. Igaz, kicsit rosszabul váltották ott a lengyelek pénzét a magyarok pénzére, 10.465 forintot kapott.

A büntetlen előítéletű, vagyis a bűnbe most először belekóstoló trükkmester az eljárásban visszafizette a pénzt, de ettől még persze elítélték, hamis pénz forgalomba hozatalával elkövetett pénzhamisítás bűntette miatt 4 év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetést, valamint 150.000,- forint pénzbüntetést kapott.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.