Lance Armstrong börtönbe kerülhet, és még csak nem is a doppingügyei miatt

bűnügy
2015 február 04., 09:28
comments 95

A doppingolás legnagyobb alakja, Lance Armstrong a leghétköznapibb esetekből sem tud becsületesen kjönni. Viszont emiatt most akár három hónapos börtönt is kaphat.

A 2012-ben a kerékpározástól örök életre eltiltott amerikai december 28-án az aspeni síparadicsomban a helyi művészeti múzeum alapítványgyűjtő rendezvényéről vezetett hazafelé barátnője társaságában, a jeges út ellenére gyorsan, amikor megcsúszva lebontott két parkoló autót. Az autókban nem ült senki, így sérülés nem történt, de Armstrong azt gondolta, hogy a kárt sem kell megfizetnie, és gyorsan távozott a helyszínről - írja a Guardian.

Kicsivel később Armstrong bartátnője, Anna Hansen visszatért, és jelezte, hogy megtéríti a kárt. A helyszínelőknek azt mondta, hogy ő vezette a kocsit, mert Armstrong ivott egy kicsit, és megcsúszott a jeges úton. Szemtanúk szerint viszont a Lance ült a volán mögött, a rendőrök pedig megkeresték a jótékonysági esten dolgozó szállodai alkalmazottait is, aki szintén azt mondta, hogy Armstrong hajtott el a kocsival.

Amikor a nőt pár nappal később szembesítették a vallomásokkal, akkor már elismerte, hogy a férje vezetett. Azért döntöttek a Stohl András-féle védekezési technika mellett, mert nem akarták, hogy rájuk szálljon a sajtó. Ez nem jött be. Lance Armstrongnak március 17-én tárgyalása lesz, ha bűnösnek találják a baleset bejelentésének elmulasztása, és a körülmények ellenére túlságosan gyors sebesség vezetés miatt, akár 90 nap börtönt is kaphat.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.