Majd ötször annyi ázsiai kaját eszik a világ, mint 1999-ben

2015 február 4., szerda 14:59
33

A világon egyre több étel fogy. Az Euromonitor nevű kutatócég most felmérést készített arról, hogy a világ gyorséttermeiben pontosan milyen fajta ételek is a legkelendőbbek. A kutatás eredményei szerint messze az ázsiai kaja népszerűsége nőtt legnagyobbat 1999 óta, egészen pontosan 482 százalékot. Ez a növekedés olyan hatalmas, hogy az ezt követő 5 ételkategória (a csirke, a közel-keleti, a pizza, a hamburger és a latin konyha termékei) növekedése csak együtt közelíti meg az ázsiai konyha erősödését.

A növekedést két fő ok hajtja. Az egyik, hogy a legnépesebb ázsiai országokban az utóbbi években nőtt a lakosság vásárlóereje, így pedig egyre többször vásárolnak gyorsétteremben. A másik ok pedig az ázsiai bevándorlók nyugaton nyitott éttermeinek remek teljesítménye. Erre jó példa a kínai éttermek amerikai sikere is, csak az Egyesült Államokban 135 százalékkal lett nagyobb az ázsiai gyorséttermek forgalma 1999 óta. Más nyugati országokban még nagyobb ez a növekedés, az Egyesült Államokban ugyanis az 1999-es bázisérték is erős volt. (WashingtonPost)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt