Majd ötször annyi ázsiai kaját eszik a világ, mint 1999-ben

életmód
2015 február 04., 14:59
comments 33

A világon egyre több étel fogy. Az Euromonitor nevű kutatócég most felmérést készített arról, hogy a világ gyorséttermeiben pontosan milyen fajta ételek is a legkelendőbbek. A kutatás eredményei szerint messze az ázsiai kaja népszerűsége nőtt legnagyobbat 1999 óta, egészen pontosan 482 százalékot. Ez a növekedés olyan hatalmas, hogy az ezt követő 5 ételkategória (a csirke, a közel-keleti, a pizza, a hamburger és a latin konyha termékei) növekedése csak együtt közelíti meg az ázsiai konyha erősödését.

A növekedést két fő ok hajtja. Az egyik, hogy a legnépesebb ázsiai országokban az utóbbi években nőtt a lakosság vásárlóereje, így pedig egyre többször vásárolnak gyorsétteremben. A másik ok pedig az ázsiai bevándorlók nyugaton nyitott éttermeinek remek teljesítménye. Erre jó példa a kínai éttermek amerikai sikere is, csak az Egyesült Államokban 135 százalékkal lett nagyobb az ázsiai gyorséttermek forgalma 1999 óta. Más nyugati országokban még nagyobb ez a növekedés, az Egyesült Államokban ugyanis az 1999-es bázisérték is erős volt. (WashingtonPost)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.