Varga Zoltán faszozós verset írt Albert Flóriánnak

futball
2015 február 04., 11:19
comments 16

Jó kedvem van tőle, Bugi-vugi, Kapd be a faszom, te vén Ilovszki Rudi.

Ezt üzente haza vélhetően 1970-ben Varga Zoltán, az FTC zseniális labdarúgója, aki két évvel korábban, a mexikói olimpiáról disszidált. A levélben említett Ilovszki (valójában Illovszky) ekkor pont nem, de korábban és később is a Vasas edzője és a válogatott szövetségi kapitánya volt. A levet - írja a Bors - a Darabanth aukciós ház árverezi, az örökösök csinálnának pénzt belőle.

Nem Ilovszki kapta a legnagyobb beefet a remek versben.

 

Varga a Fradiban együtt játszott az aranylabdás Albert Flóriánnal, gyűlölték egymást, Varga távozásában ez is szerepet játszott, és láthatóan később sem tudott ezen túllépni. A Cink kirakta az egész levelet, ami viszonylag békésen indul, a Fradihoz érve aztán Varga nem fogja vissza magát.

"Maradt ott egy szolga, úgy hívják, Rákosi,
A nagy mellű Flóri dirigálhat neki.
Nem leszek én senki lábakapcája
Szolgálja ki őtet az anyja picsája."

photo_camera Fotó: Cink.hu

„Végül hozzád írok jó barátom, Flóri, Ki ezelőtt egy évvel akartál meglógni."

 […]

"Mivel két dudás nem fér egy csárdába,

Éppen ezért léptem le is hamarjába."

 […]

Tiéd a dicsőség, enyém a haszon,

Beveheted ezért a hontalan faszom.”

Varga 1991-ben találkozott Alberttel, amikor hazajött az aranylabdás ötvenedik születésnapjára rendezett gálameccsre. Aztán 1996-ban hazaköltözött Németországból, a Fradi edzője lett, a klubházban naponta összefuthattak.

Varga Zoltán 2010-ben hunyt el, Albert Flórián egy évvel később.

(Címlapkép: a Fradi akkor épülő új stadionjának makettjét nézegeti Albert, Szűcs, Novák és Varga. Forrás: fortepan.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.