A Coca-Cola meghátrált: mégsem posztol több idézetet Hitler Mein Kampfjából

Az internet teli van gyűlölködőkkel, de a Coca-Colának pompás ötlete támadt a megszelídítésükre: amikor valaki bántó szöveget posztol a Twitteren, és azt a többiek a #MakeItHappy hash taggel retweetelik, a Coca-Cola külön erre a célra fejlesztett szoftvere ASCII artot csinál az üzenetből, és az így keletkezett műalkotást a céges Twitteren kiposztolja. Azzal a szöveggel, hogy "We turned the hate you found into something happy," szóval hogy a gyűlölködést sikeresen boldogsággá varázsolta.

A cég annyira büszke volt a zseniális találmányra, hogy február 1-én, a televíziós spotok évente megrendezett világbajnokságán, a Super Bowl alatt mutatta be:

Több se kellett Adam Pashnek, a Gawker fejlesztőjének: @MeinCoke néven létrehozott egy Twitter-botot, aminek semmi más feladata nem volt, mint hogy idézeteket posztoljon Hitler Main Kampfjából, és persze ellássa őket a #MakeItHappy hash taggel. A Coca-Cola boldogságrobotja pedig szorgalmasan tette a dolgát, és egymás után közölte a neten a részleteket az emberiség történelmének egyik legnagyobb szégyenéből, vicces (boldog) rajzocskák formájában.

Részlet a Mein Kampfból: "And so this little frontier town appeared to me as the symbol of a great task. But in another regard also it points to a lesson that is applicable to our day. Over a hundred years ago this sequestered spot was the"

 

Folytatás: "scene of a tragic calamity which affected the whole German nation and will be remembered for ever, at least in the annals of German history. At the time of our Fatherland's deepest humiliation a bookseller, Johannes Palm,"

A hét közepén a Coca-Cola felfüggesztette a kampányt. A cég hivatalos közleményében azt írta: "A #MakeItHappy üzenet egyszerű: az internet az, amivé tesszük, és azt reméltük, hogy arra ösztönözzük az embereket, hogy pozitív hellyé tegyék. Szerencsétlen dolog, hogy a Gawker megpróbálja olyan irányba terelni a kampányt, amiről az nem szól."

#HappinessIsABitch.