Az oroszok kétszer boldogabbak voltak 2014-ben, mint 2013-ban

külföld
2015 február 06., 08:59
comments 63

Háború? Gazdasági válság? Összeomló rubel? Elnyomott ellenzék és sajtó? Egyre erősödő autoriter rezsim?

Az orosz társadalom jó hangulatát mindez egyáltalán nem befolyásolja. A Gallup és az orosz Romir közös felmérése alapján Oroszország kétszer olyan boldog volt 2014 végén, mint 2013-ban.

A Gallup 65 országben végzett boldogság felmérése szerint 2014 végén a megkérdezett oroszok 59 százaléka mondta magát boldognak, míg ugyanez az arány 2013-ban csak 24 százalékos volt. Az 59 százalékkal Oroszország még mindig a 64 százalékos világátlag alatt van, de a fejlődés így is óriási.

A Moscow Times szerint az ugrás oka az, hogy 2014-ben sok dolog javított az oroszok lelkiállapotán, ilyen volt a Szocsiban tartott téli olimpia vagy a Krím annexiója. A rossz dolgok, mint a rubelválság vagy a nyugati szankciók viszont érdemben nem befolyásolták a hangulatot. (BI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.