Nézz bele Berlinale rövidfilmes rendezőinek fejébe!

Ajánló
2015 február 09., 12:34

A nagy európai filmfesztiválokra nyomtatott magazint készítünk, amit a helyszínen is terjesztünk. Ez a World of Shorts, az egyetlen angol nyelvű magazin, ami rövidfilmről, fiatal tehetséges filmesekről szól. A legújabb szám a jelenleg zajló 65. Berlini Filmfesztivál rövidfilmes programjával foglalkozik. A magazin 2012 óta foglalkozik a legfontosabb európai fesztiválokkal (Berlin, Cannes, Velence, Szarajevó), kreatív eszközökkel népszerűsítve a rövidfilmek legígéretesebb tehetségeit.

A World of Shorts (becenevén WOSH) minden lapszámában különleges beszámolók, interjúk és érdekességek támasztják alá, hogy a rövidfilm márpedig igenis számít, helye van a vörös szőnyeg blockbusterei mellett. Két népszerű projektünk is ezt képviseli: a The Pitch Page lehetőséget ad filmtervek számára hogy kreatív plakátjuk megjelentetésével további befektetőket és érdeklődőket szerezzenek projektjeikhez, míg a Mapping Your Mind sorozatban az adott fesztivál versenyfilmjeinek rendezőit kérjük meg, hogy egy általuk készített vizuális anyaggal (golyóstollal, Painttel vagy Photoshoppal - teljesen mindegy) adjanak betekintést filmjükbe és elméjükbe egyaránt.

Az idei berlini szelekcióval foglalkozó magazin is hasonló tematikára épít, amelyet szokás szerint a helyszín is terjeszt a Daazo csapata, illetve rögtön elérhetővé teszi az interneten. Lapozzátok és olvassátok szeretettel, és nézzetek, csináljatok rövidfilmeket!

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.