Iphone 4 ölt meg egy nőt Moszkvában

Egy 24 éves nő meghalt Moszkvában, miután állítólag megrázta az áram, amikor a kádba esett az Iphone-ja (a hírek szerint pontosan Iphone 4-ről van szó), ami épp rá volt dugva a töltőre.

Az omszki Jevgenyija Szviridenkót a lakótársa hétfőn találta meg a kádban lévő vízen fekve – írta meg kedden a Komszomolszkaja Pravda. A lakótársnak akkor tűnt fel, hogy valami nincs rendben, amikor észrevette, hogy Szviridenko nagyon régóta van már a fürdőszobában. Amikor a barátnőjét kihúzta a vízből, észrevette, hogy az remeg az elektromosságól. Mentőt hívott, de azok már nem tudták megmenteni Szviridenkót.

Valószínűleg mobilozott a kádban, ugyanis nem sokkal a halála előtt még az orosz Facebooknak megfelelő VKontakte-profilját nézegette.

Néhány nappal korábban egy 16 éves baskír lány halt meg hasonlóan, őt zuhanyozás közben rázta meg az áram, amikor a mobiljáért nyúlt – írja a Moscow Times.

(A napokban egyébként engem is miniáramütések értek, amikor a telefonomat le akartam venni a szakadozott kábelű töltőmről. A zseniálisan modern lifehack-megoldásra magamtól nem jöttem rá, de egy kedves segítőm elárulta, hogy van egy átmeneti megoldás egy új töltő beszerzéséig: ha előbb kihúzom a konnektorból a töltőt, és csak utána nyúlok a mobil aljához, hogy kihúzzam a kábelt, nem fog megütni az áram. Legyetek szerencsések!)

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.