Lesz közös témája a jobbikos romának és a hozzá beköltöző cigánygyűlölő jobbikosnak

POLITIKA
2015 február 10., 08:42
comments 288

Vona Gábor Jobbik-elnök tegnap kötelezte arra a pár évvel ezelőtt a cigányok elleni erőszakról fantáziáló, vasárnap a fideszes jelölttel szemben a mezőtúri választást simán nyerő Kötél Jánost, hogy három napra költözzön be a Jobbik cigány származású Hajduszoboszlói elnökéhez.

Jónás Kálmán, barátainak Tónó kiposztolta a hírt a Facebookra, a hozzá írt kommentekből az derül ki, hogy tegnap reggel még ő sem tudta, hogy mi Vona terve, de aztán az elnök "természetesen egyeztetett vele és a legudvarisabb formában". Szerinte ha nem ment volna bele, lefújja az egészet. Amúgy nem tartja rossz ötletnek, "sok szempontból".

Jónás ismerősei végül arra jutottak, hogy jó ötlet Kötél beköltöztetése, akit Bódi Guszti koncertre is visznek. Az nem világos, hogy ez a komment Bódiékra vagy Jónásra vonatkozik:

komment

Itt viszont már egyértelműen Jónásról van szó:

kommentek2

Miről fog beszélgetni Kötél és a Jónás Kálmán, barátainak Tónó?

Kötél facebookos bejegyezései nem látszanak, így nem tudni, hogyan reagáltak az ismerősei a hírre. De a korábbiakból kiindulva szóba kerül majd a Jobbik kedvenc témája, a cigánybűnözés.

photo_camera Segílyosztó

Ezt akár Jónás is szóba hozhatja. Íme egy január közepi posztjából egy részlet:

"Mi vagyunk a rasszisták, holott cigány származású emberként vezetem a Jobbik helyi szervezetét, a származásommal a pártban soha, senkinek nem volt problémája. Így - ismerjük el - igen vicces engem fajgyűlölőzni. Ők viszont még soha nem láttak bűnözőktől fenyegetett embereket. El sem tudják képzelni, mi megy a szabolcsi, borsodi településeken, vagy akár a debreceni menekülttábor környékén. (Ezerszer elmondtuk, hogy nem a cigánysággal, hanem a bűnöző cigányokkal van bajunk, de őket ez hidegen hagyja, csak ismét és ismét felrakják a szerencsére már nem működő lemezt.)"

Illetve:

"egyszerűen belefáradtam abba, hogy ezerszer kell elismételnem azt, ami a számunkra, magunkfajták számára nyilvánvaló: 25 év politikai pártjai hozták ezt a csodálatos adottságokkal rendelkező országot ilyen helyzetben, amilyenben most vagyunk: rabszolgák, földönfutók lettünk a saját hazánkban, a legjobbjaink mennek ki gazdasági menekültként munkát keresni, új urak parancsolnak nekünk, lerombolták gyárainkat, feldolgozó üzemeinket, etetik velünk más ország szemetét. Közben Rikárdók és Charliek vannak mindenfelé... De ébred már a magyar, a Jobbik töretlenül erősödik, egyre több embernek nyílik ki a szeme és mondja ki, hogy elég volt!"

És ha ebben közös nevezőre jutnak, jöhetnek a zsidók:

kommentek4

El fog repülni az a három nap.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.