Részegen vezetett a csepeli polgármester

POLITIKA
2015 február 10., 13:45
comments 88

Borbély Lénárd a Facebookon jelentette be, hogy január 25-én hajnalban leintették a rendőrök, megszondáztatták, a szonda pedig elszíneződött.

A "Bocsánatot kérek!" című posztjában azzal indokolta, hogy ittasan vezetett, hogy

"az elmúlt néhány hónapban komoly családi problémák merültek fel az életemben, amellyel nap mint nap meg kellett, és meg is kell küzdenem".

"Január 25-én hajnalban, egy váratlan esemény hatására, úgy ültem autóba, hogy előző este egy rendezvényen alkoholt fogyasztottam. A hajnali órákig fel sem merült bennem, hogy nekem autót kell vezetnem, de mégis így alakult" - folytatta Borbély.

A polgármester azt is írta, hogy ilyen hibát még soha nem követett el korábban. "Gyorshajtást és balesetet nem okoztam, azonban a botlásom nem jár következmények nélkül, a felelősséget vállalom" - közölte, a hibájáért minden csepelitől kért elnézést.

UPDATE:

Kiderült, hogy Borbély azután hozta nyilvánosságra a januári ittas vezetést, hogy arra az Index rákérdezett nála. A lap szerint Borbélyt a IX. kerületben állították meg a rendőrök, és bár kiderült, hogy fideszes polgármesterről van szó, eljárást indítottak ellene.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.