A Fidesz szerint rég kizárták, mégis a párt ifjúsági vezetőjeként járta a világot a hamis pénzzel seftelő Veress Áron

POLITIKA
2015 február 11., 22:00
comments 409

2014 január-februárban Azerbajdzsánban járt a Fidesz Ifjúsági Tagozata. A látogatásról több képet is feltöltött a Facebookra Ramin Mammadov, aki Ilham Alijev azeri elnök pártának, a nacionalista Új Azerbajdzsán Párt ifjúsági szervezetében alelnök. A galéria több képén is feltűnik Veress Áron, akit nemrég a Keletiben kapott el a rendőrség, mikor egy hamis 100 euróst próbált átváltani. Veress lakásán majd 10 millió forintnyi hamis eurót találtak, a rendőrség ezért pénzhamisítással vádolja a férfit.

Szerdán azonban a Fidesz közleményben jelezte, hogy Veress Áron nem is a Fidesz Ifjúsági Tagozatának elnöke, és 2012-ben kizárták a pártból.

fidesztagozat

 

Nemcsak a Fidesz honlapja nem értesült a kizárásról. 2014-ben is még eléggé fideszesként nyomja, az azeri úton készült képek szerint is.

photo_camera Forrás: Facebook

Az Azerbajdzsánba látogató küldöttség tagja volt Loppert Dániel is, aki Gulyás Gergellyel és Woth Mártonnal a Fidesz Ifjúsági tagozatának alapítója volt.

photo_camera Középen Loppert, jobbra Veress (Forrás: Facebook)

Megkerestük Loppert Dánielt, hogy megtudjuk, Veress Áron milyen minőségben volt kint akkor Bakuban.

photo_camera A magánút egyik állomása, a parlament

Loppert a 444-nek elmondta, „abszolút magánútként élte meg” a bakui látogatást, amely szerinte nem volt hivatalos út. A repülőjegyét maga fizette, a szállást és a többit a vendéglátók. Azt mondta, az azerbajdzsániakkal való ismeretség régre nyúlik vissza, még az európai ifjúsági szervezetek valamelyik találkozóján ismerkedtek meg a megfigyelőként résztvevő azeriekkel, onnan a barátság.

photo_camera Magántárgyalás

Kérdezgettük, hogy aláírtak-e valamiféle hivatalos anyagot, szándéknyilatkozatot, bármit, amiből következtetni lehetne arra, hogy az út hivatalos volt-e, erre azt válaszolta, hogy nem emlékszik ilyenre. Az egyébként ma is Fidesz-tag Loppertnek fogalma sincs arról, hogy Veress Áron akkor a párt tagja volt-e vagy sem, mint fogalmazott, ez az út, inkább a személyes ismertség miatt szerveződött, mintsem pártvonalon.

photo_camera Az emlékezet magánvirágai

Az, hogy Veresst a Keletinél érték tetten hamisított bankjegyek adásvétele közben, „sokkolta” Loppertet, mert Áront „nem így ismerte meg, és amit tett elfogadhatatlan”.

photo_camera Loppert és Veress (Forrás: Facebook)

Veress Áron a Konrad Adenauer Alapítvány több rendezvényén is fideszesként jelent meg 2013-ben és 2014-ben is, tehát akkor, amikor a Fidesz szerint már nem volt párttag. A rendezvényeken több ismert fideszessel együtt is felszólalt. Az Adenauer Alapítványnál 2014 februárjában Gulyás Gergellyel együtt volt meghívott vendég. Gulyás szintén a párt ifjúsági tagozatának alapítója.

adenauer

A képviselő a 444 kérdéseire azt mondta, ő ezeken a rendezvényeken nem tudott róla, hogy Veress már nem tagja a Fidesznek.

„Nem tagsági nyilvántartással járkálok, nem is én ellenőrzöm, hogy ki tag, és ki nem. Ezekre a rendezvényekre mindkettőnket meghívtak, a meghívottak listáját pedig a szervezők állítják össze.”

- mondta Gulyás, akivel Veress 2014 decemberében egy zalaegerszegi rendezvényen is együtt mutatkozott, mint a Fidesz Ifjúsági Tagozatának elnöke.

zalaegerszeg

Gulyás és Loppert mellett 2013-ban és 2014-ben más fideszesek és államigazgatási dolgozók is együtt mutatkoztak Veressel, több különböző rendezvényen.

Forrásaink szerint a Fideszben szerdán az az információ terjedt el, hogy Veresst 2012-ben a tagdíjfizetés elmaradása miatt tették ki a pártból, és az ifjúsági vezető 2012-ben kézhez is kapta az erről szóló határozatot.

(A poszt elkészítésében közreműködött: Tamás Bence Gáspár)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.