A végső bizonyíték arra, hogy nincs isten

érdekes adat
2015 február 11., 08:30
comments 67

Február 14-én az indonéz hatóságok ki fognak végezni két ausztrál állampolgárt, Andrew Chant és Myuran Sukumurant. Hét társukkal együtt még 2005-ben buktak le az ázsiai szigetországban egy rakás heroinnal együtt, de mivel őket ítélték a banda vezetőinek, a többiek megúszták életfogytiglani börtönbüntetéssel.

Chan és Sukumuran ügyével tele vannak most az ausztrál újságok, és a fél "civilizált" világ megszólalt már, metálzenészek és politikusok egyaránt kegyelemért könyörögnek mindenféle indonéz illetékeseknél. Most viszont úgy tűnik, vége minden halasztgatásnak és jogi csűrés-csavarásnak, a két drogcsempésznek tényleg kivégzőosztag elé kell állnia a héten.

A "Bali Nine" néven ismert kilenc bűnöző persze csak kis fogaskerék volt a kábítószerkereskedelem nemzetközi gépezetében. Általában az ilyenek szoktak lebukni, nem a nagyfőnökök. Ennek a konkrét csapatnak a főnöke például ma is kényelemben és luxusban él Ausztráliában, ahogy azt a Sydney Morning Herald kiderítette. Ráadásul már a bűnözői karrierjét is lezárta, mivel, nagyjából akkor, amikor kilenc kiskatonája lebukott Indonéziában,

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.