Spanyolországban ennyibe kerül egy normális stadion

gazdaság
2015 február 11., 08:26

Stadionja bővítését tervezi a spanyol bajnokság valószínűleg legkisebb csapata, az Eibar. Az alig 27 000 lakosú baszk kisvárosban játszó csapat története során először az idei szezonban játszik egy osztályban a Barcelonával és a Real Madriddal, és eddig egészen megdöbbentően jól szerepelnek. Jelenleg a nyolcadik helyen állnak, megelőzve a két sokkal nagyobb baszk csapatot, az Athletic Bilbaót és a Real Sociedadot is.

photo_camera Az Ipurua. AFP PHOTO/ RAFA RIVAS

Az Eibar otthona, az Ipurua stadion mindössze 5250 férőhelyes, ami korábban elég volt, a spanyol szabályok szerint viszont az első osztályban kötelező a minimum 6000 ülőhely. Ezt a szabályt az Eibar most egy ideiglenes lelátóval igyekszik teljesíteni, amire szükség is van, mivel az Ipurua a nagyobb meccseken rendszeresen megtelik.

Most viszont a klub úgy döntött, hogy mivel a csapatnak van esélye arra, hogy további szezonokra is a legjobbak között maradjon, megpróbálják renoválni és bőviteni az Ipuruát. A terv szerint 2017-re 3600 fővel növelnék a stadion kapacitását, építenének egy füves edzőpályát, egy 280 fős földalatti parkolót, és mindenféle egyéb kiegészítő létesítményt is.

Erre összesen 21 millió eurót, azaz 6,5 milliárd forintot szánnak.

Hogy Magyarországon milyen szintű csapatok kapnak mekkora stadionokat mennyi pénzből, ebből a cikkünkből részletesen kiderül. Csak egy példa: a felcsúti vicc, ami rendszeresen tök üres, 4 milliárd forintba került.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.